Stadshout Leeuwarden

Nieuwe bomen aanplanten

More information

Al vanaf de dag dat wij met Stadshout Leeuwarden begonnen, hadden wij een droom: per verwerkte boomstam twee bomen terug planten! Het is ons eindelijk gelukt om een mooie samenwerking te vinden waarmee we deze droom kunnen verwezenlijken, namelijk samen met Trees For All! Per verkocht product doneren wij vanaf nu een deel van de opbrengst aan Trees for All die voor ons per donatie een boom in Nederland plant en in een ander deel van de wereld waar kwetsbare natuurgebieden worden hersteld. Help jij ons mee om zoveel mogelijk bomen te planten? Zo maken we samen het cirkeltje rond!

 

Voor onze bomenplantdromen hebben wij voor een samenwerking met Trees for All gekozen, omdat zij niet alleen in Nederland bomen planten, maar ook in andere gebieden op de wereld waar dit hard nodig is. Ontbossing is een wereldwijd probleem (denk maar aan tropisch hardhout waar wij zwaar op tegen zijn) en wij willen met deze actie bijdragen aan een betere wereld. Hoe kan dit beter dan niet alleen in onze eigen ‘achtertuin’ bomen te planten, maar ook in gebieden waar dit juist zo hard nodig is?

Voor onze eerste bomendonaties hebben wij gekozen voor de volgende twee projecten:

  • Vergroening van het platteland (o.a. in Friesland)
Het platteland in Nederland kan wel wat vergroening gebruiken, daarom plant Trees for All bomen en struiken in gebieden met uitgestrekte weilanden. Eén van deze projecten is in Friesland waarbij er 92.000 bomen en struiken verspreid over 48 dorpen en steden worden gepland. Daarnaast zijn er ook projecten in Overijssel, Utrecht, Groningen en Brabant waarbij in totaal bijna 500.000 bomen en struiken worden aangeplant. Meer bomen en planten op het platteland zorgt voor een schonere lucht, opslag van uitgestoten CO2, schaduw en verkoeling voor vee, meer biodiversiteit (vogels, insecten en zoogdieren) en een gezondere bodem.
  • Herstel tropisch regenwoud in Indonesië

    Het regenwoud wordt ook wel de longen van de aarde genoemd, omdat deze een groot deel van de CO2 uitstoot op aarde opvangen en omzetten in schone lucht. Er leven allerlei diersoorten die nergens anders voorkomen, zoals de Borneose orang-oetan en de kuifmakaak, het celebsspookdiertje en de knobbelhoornvogel op Sulawesi. Vooral de oerang-oetan is ernstig met uitsterven bedreigd, omdat zo’n 80% van hun leefgebied is verdwenen door houtkap, bosbranden en de aanleg van plantages. Met deze boomplantactie wordt een deel hiervan hersteld met de aanplant van 100.000 bomen op Borneo en 160.000 bomen op Sulawesi.

    Trees for All is een stichting (met zowel ANBI-status als CBF-erkenning) zonder winstoogmerk met als doel om zoveel mogelijk bomen op de wereld te planten en belangrijke natuurgebieden te herstellen. Met onze actie dragen wij hier ons steentje aan bij. Zij garanderen dat elke gedoneerde boom/struik gepland wordt en geeft certificaten van echtheid uit. Wij volgen alle plantprojecten op de voet via de ‘track & trees’ van de stichting. Als je vragen hebt over deze actie, neem dan contact met ons op.

    Help jij mee om in deze projecten zoveel mogelijk bomen te planten? Zo maken we samen de wereld een stuk groener!

        
  Groetjes, Danita & Ithran van Stadshout Leeuwarden

 

 

10
20/09/2023
18:41

Anonymous

View all

Trees for All has been devoted to create more forests in the world since 1999. We plant new forest and restore existing forest in the Netherlands and abroad. In addition, we make people aware of the importance of trees. Our sustainable forest projects contribute to a better climate, more biodiversity and healthy living conditions for people and animals. In this way we invest together in a green and healthy earth for everyone! We are a Public Benefit Organisation (ANBI) with a CBF certificate.