MTB Challenge

Mountainbikers give back

More information
10.00
2 trees For every €5 we plant one tree! This way, you can be sure of the exact impact you're making with your donation.
Choose
1305 donors
20.00
4 trees For every €5 we plant one tree! This way, you can be sure of the exact impact you're making with your donation.
Choose
1072 donors
50.00
10 trees For every €5 we plant one tree! This way, you can be sure of the exact impact you're making with your donation.
Choose
580 donors
100.00
20 trees or more For every €5 we plant one tree! This way, you can be sure of the exact impact you're making with your donation.
Choose
260 donors
30.00
6 bomen Voor elke €5 planten wij één boom! Zo weet jij precies welk verschil jij maakt met jouw donatie.
Choose
37 donors
40.00
8 bomen Voor elke €5 planten wij één boom! Zo weet jij precies welk verschil jij maakt met jouw donatie.
Choose
14 donors
60.00
12 bomen Voor elke €5 planten wij één boom! Zo weet jij precies welk verschil jij maakt met jouw donatie.
Choose
6 donors
70.00
14 bomen Voor elke €5 planten wij één boom! Zo weet jij precies welk verschil jij maakt met jouw donatie.
Choose
7 donors
80.00
16 bomen Voor elke €5 planten wij één boom! Zo weet jij precies welk verschil jij maakt met jouw donatie.
Choose
6 donors
90.00
18 bomen Voor elke €5 planten wij één boom! Zo weet jij precies welk verschil jij maakt met jouw donatie.
Choose
1 donor
5.00
1 boom Voor elke €5 planten wij één boom! Zo weet jij precies welk verschil jij maakt met jouw donatie.
Choose
152 donors
Other
I want to choose my own amount
Choose

Wij, als mountainbikers, maken dankbaar gebruik van de bossen en natuur. Daarom is het niet meer dan logisch dat we ook iets terug doen. In overleg met Trees for all zullen we kijken of de bomen geplant kunnen worden in een gebied waar ook mountainbikeroutes doorheen lopen. 

Hoewel dichtbevolkt, kent ons kleine land toch tal van prachtige natuurgebieden waar wij, als mountainbikers, toch dankbaar gebruik van maken. Want hoe leuk een route in een park of op een voormalig vuilnisbelt kan zijn, er gaat wat mij betreft niets boven een rit door een groot natuurgebied. Het is natuurlijk niet voor niets dat veel van onze toproutes liggen op plekken als de Veluwe, de Utrechtse Heuvelrug en de Sallandse Heuvelrug.

Dat er routes in deze gebieden liggen komt mede ook doordat mountainbiken hierdoor gereguleerd kon worden. Plekken voor recreatie, maar ook om rust te creëren in het gedeelte waar geen trails liggen. En tegenwoordig zijn de routes zo tof, dat het niet nodig is om buiten de paden te rijden.

Helaas hebben wij niet altijd een goed naam bij de natuurliefhebbers en andere recreanten. Regelmatig lees ik dat we de natuur zouden vernielen. Als ik voor mezelf spreek is de natuur juiste een van de redenen dat ik op de fiets zit. Flora en fauna spelen zelfs altijd een grote rol in mijn video's. En met mij is ongetwijfeld een grote groep die ook kan genieten van wat de natuur ons te bieden heeft en gevraagd zich hier ook bewust en met respect naar.

Om een positief tegengeluid te geven, maar ook me ervan bewust ben dat ik met mijn bereik wat meer voor elkaar kan krijgen, wil ik wat terugdoen voor de natuur.


Kijk op mijn website voor andere manieren om bij te dragen. Op 1 en 8 april houd ik een toffe ride-out. Daarnaast gaat van elke order via mijn websop 1 euro naar Trees For all.

01/04/2023 | 10:00 Until 01/04/2023 | 15:00

Off Trails Enduro Ride

In samenwerking met Off Trails gaan we in Zuid-Limburg een Endurorit doen!

Toffe trails, gezellige mensen en heerlijk eten, wat wil je nog meer?

View all
10
07/05/2023
08:29

María

View all

Trees for All has been devoted to create more forests in the world since 1999. We plant new forest and restore existing forest in the Netherlands and abroad. In addition, we make people aware of the importance of trees. Our sustainable forest projects contribute to a better climate, more biodiversity and healthy living conditions for people and animals. In this way we invest together in a green and healthy earth for everyone! We are a Public Benefit Organisation (ANBI) with a CBF certificate.